HTML

Lájkolj minket

Milyen lábtorna gyakorlatokat végezzünk?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.02.13. 12:24

A lábboltozatok épségének megtartása kiemeltekedően fontos a láb felnőttkori fájdalmas betegségeinek megelőzése érdekében. Erre már gyermekkortól kezdve érdemes törekedni, és rendszeresen végezni lábtorna gyakorlatokat ülő- illetve álló helyzetben. Megmutatjuk, milyen mozdulatokat és hogyan végezzen!

ogk-labtorna-video.jpg

Gyermekkorban rendkívüli gyakori jelenség a lábboltozatoknak a normálistól való eltérése, ezért érdemes rendszeres lábtorna gyakorlatokat végeznünk a láb tartó izmainak megerősítésére. A szülők és a testnevelő tanárok sokat segíthetnek a gyerekeknek a mozdulatok pontos kivitelezésében.


Lássuk, hogy milyen lábtorna gyakorlatokat végezhetünk ülő helyzetben és hogyan tudjuk pontosan kivitelezni ezeket!
 

Az egészséges lábboltozat megőrzése és a felnőttkori lábdeformitások megelőzése érdekében álló testhelyzetben is érdemes lábtorna gyakorlatok végeznünk. Ezek sokat segítenek az egyensúly és a koordináció fejlesztésében.


Reméljük, hogy hasznos találta a lábtorna gyakorlatok helyes kivitelezését bemutató videóinkat!


Az írás az 
Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársainak közreműködésével készült.

Szólj hozzá!

Címkék: gyógytorna lábfájás lábboltozat lábtorna lábfájdalom gyógytorna videó lábtorna videó lábtorna gyakorlatok

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinces.blog.hu/api/trackback/id/tr812245444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása