HTML

Lájkolj minket

Kalapácsujj, bütyök – a rossz lábbelik következménye

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.12.03. 08:27

A láb leggyakoribb deformitásai közé tartozik a kalapácsujj és a bütyök. Gyakrabban fordul elő hölgyeknél, a rosszul megválasztott lábbelik miatt. Alábbi cikkünkből megtudhatják az elváltozások kialakulásának okait, azok káros következményeit, illetve azt, hogy miként előzhetik meg kialakulásukat a megfelelő cipő viselésével.

gerinces-kalapacsujj.jpg

1 komment

Címkék: tippek tanácsok ortopédia lábfájás bütyök kalapácsujjTudja milyen betegséget mutat ki a röntgen, a CT vagy az ultrahang?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.11.26. 07:53

Napjainkban számos képalkotó diagnosztikai vizsgálat létezik, amelyek segítségével az orvos beavatkozás nélkül derítheti fel a különböző betegségeket vagy épp a gyermekek által lenyelt tárgyak pontos helyét. De vajon tudjuk, milyen betegségek kimutatására használható a röntgen, a CT, az MRI, az ultrahang, vagy épp a DEXA-vizsgálat?

ct2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ultrahang röntgen radiológia CT MRI DEXAPattan vagy beragad az ujja? Ezt tegye ellene!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.11.19. 09:21

Tapasztalta már, hogy beragad az ujja és csak egy furcsa, pattanó hang kíséretében tudja újra kinyújtani? Kezdetben enyhe, később kellemetlen tünet, amikor ujjunkat nem tudjuk akaratunknak megfelelően mozgatni. Behajlítva beragad, és csak nehezen, pattanó érzés kíséretében sikerül az eredeti pozícióba visszaállítani. Eláruljuk mit tegyen, hogy újra könnyedén mozogjon az ujja és visszatérjen keze fogóképessége!

gerinces-pattano-ujj-1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tippek tanácsok ínhüvelygyulladás pattanó ujj pattogó ujj10 dolog, amit az ínhüvelygyulladásról tudni kell

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.11.12. 09:52

Az ínhüvelygyulladás egyik leggyakoribb klinikai kézsebészeti probléma, ami pokoli kínokat okoz, és gyógyulása gyakran hosszú hetekig is eltart. Összegyűjtöttük a 10 legfontosabb tudnivalót az ínhüvelygyulladásról a kialakulásától kezdve a gyógyításán át egészen a megelőzéséig.

gerinces-inhuvelygyulladas-3.jpg

7 komment

Címkék: tippek tanácsok ínhüvelygyulladás bokafájdalom csuklófájdalomRopogtatja az ízületeit? Ne tegye!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.11.05. 08:47

Mindannyiunknak jól esik nyújtózkodni, néha kicsit kiropogtatni végtagjainkat, gerincünket. Gerincünk, ízületeink recsegése azonban sokszor igen bizarr mértékig fokozódik. Ráadásul van, aki kifejezetten élvezi ropogtatni a nyakát, vállát, ujjait. De vajon ártunk vagy használunk ezzel?

gerinces-izuletek-ropogtatasa.jpg

6 komment · 1 trackback

Címkék: tények érdekességek ízületi kopás ízüle ízületi ropogásGyakorlati tippek csontritkulás ellen

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.29. 07:49

A csontritkulás mindenkit érint kisebb vagy nagyobb mértékben. Hatékony megelőzése érdekében korosztályra, terhelhetőségre lebontva összegyűjtöttük a mindennapokban is jól használható gyakorlati tanácsainkat!

gerinces-csontritkulas-megelozese.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tippek csontritkulás tanácsok csontritkulás kezelése csontritkulás megelőzéseBefagyott váll szindróma

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.22. 10:04

Azt gondolja, hogy azért fáj a válla, mert túlzásba vitte az edzést vagy a házimunkát? A fájdalom mégsem múlik még napok múltán sem? Sőt! Egyre rosszabb, és sokszor már csillagokat lát a fájdalomtól, amikor a karját szeretné megemelni? Lehet, hogy a megerőltetésnél vagy egy átmeneti húzódásnál komolyabb problémáról van szó. Tudjon meg többet a befagyott váll szindrómáról!

 gerinces-befagyott-vall.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tippek tanácsok vállfájdalom vállfájás befagyott váll befagyott váll szindrómaÍgy védje gyermeke gerincét!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.15. 09:27

Azt gondolnánk, hogy a mozgásszegény életmód elsősorban a felnőtt- és időskorúakra jellemző, azonban lesújtó adatok tanúsítják, hogy a legifjabb generáció mennyire nehezen mozdítható. A mozgáshiány miatt a gyerekek közel kétharmadának nincs rendben a gerince. Lássuk, mit tehetünk gyermekünk gerincének védelme érdekében! 

gerinces-gyerek-gerinc.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport gyerek gerinc gerincvédelem testnevelésŐszi nagytakarítás hátfájás nélkül? 4 tipp

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.08. 09:41

Októberben a legtöbben már nem tudjuk halogatni az őszi nagytakarítást és nagy lendülettel fogunk bele a söprögetésbe, porszívózásba, ablakmosásba és súrolásba. Az egész napos háztartási munka azonban gyakran elviselhetetlen hát- és derékfájáshoz vezet. Összegyűjtöttük a legtipikusabb takarítás közbeni gerinc-bakikat, és azok megoldásait. Fogadja meg tanácsainkat, hogy hátfájás nélkül teljen az őszi nagytakarítás!

2 komment

Címkék: tippek takarítás tanácsok mosogatás emelés hátfájás derékfájás porszívózás söprögetés5 tipp a krónikus fájdalom enyhítéséhez

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.01. 09:37

Elsőre lehet, hogy hihetetlennek tűnik az elképzelés, de lelki hogylétünk képes hatást gyakorolni a fájdalmunkra. Kutatások igazolják, hogy múltbeli tapasztalataink, gondolkodásunk valamint személyiségünk mind-mind hozzájárul fájdalmunk megéléséhez, és így a gyógyuláshoz is.

gerinces-fajdalom-lekuzdese.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom infovideo fájdalom megélése fájdalom leküzdése