HTML

Lájkolj minket

Befagyott váll szindróma - A titokzatos kór

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.22. 10:04

Azt gondolja, hogy azért fáj a válla, mert túlzásba vitte az edzést vagy a házimunkát? A fájdalom mégsem múlik még napok múltán sem? Sőt! Egyre rosszabb, és sokszor már csillagokat lát a fájdalomtól, amikor a karját szeretné megemelni? Lehet, hogy a megerőltetésnél vagy egy átmeneti húzódásnál komolyabb problémáról van szó. Tudjon meg többet a befagyott váll szindrómáról!

 gerinces-befagyott-vall.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tippek tanácsok vállfájdalom vállfájás befagyott váll befagyott váll szindrómaÍgy védje gyermeke gerincét!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.15. 09:27

Azt gondolnánk, hogy a mozgásszegény életmód elsősorban a felnőtt- és időskorúakra jellemző, azonban lesújtó adatok tanúsítják, hogy a legifjabb generáció mennyire nehezen mozdítható. A mozgáshiány miatt a gyerekek közel kétharmadának nincs rendben a gerince. Lássuk, mit tehetünk gyermekünk gerincének védelme érdekében! 

gerinces-gyerek-gerinc.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport gyerek gerinc gerincvédelem testnevelésŐszi nagytakarítás hátfájás nélkül? 4 tipp

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.08. 09:41

Októberben a legtöbben már nem tudjuk halogatni az őszi nagytakarítást és nagy lendülettel fogunk bele a söprögetésbe, porszívózásba, ablakmosásba és súrolásba. Az egész napos háztartási munka azonban gyakran elviselhetetlen hát- és derékfájáshoz vezet. Összegyűjtöttük a legtipikusabb takarítás közbeni gerinc-bakikat, és azok megoldásait. Fogadja meg tanácsainkat, hogy hátfájás nélkül teljen az őszi nagytakarítás!

2 komment

Címkék: tippek takarítás tanácsok mosogatás emelés hátfájás derékfájás porszívózás söprögetés5 tipp a krónikus fájdalom enyhítéséhez

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.10.01. 09:37

Elsőre lehet, hogy hihetetlennek tűnik az elképzelés, de lelki hogylétünk képes hatást gyakorolni a fájdalmunkra. Kutatások igazolják, hogy múltbeli tapasztalataink, gondolkodásunk valamint személyiségünk mind-mind hozzájárul fájdalmunk megéléséhez, és így a gyógyuláshoz is.

gerinces-fajdalom-lekuzdese.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom infovideo fájdalom megélése fájdalom leküzdése9 tipp az izomtömeg-vesztés megelőzésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.09.24. 09:29

Bizonyára kevesen tudják, hogy harminc éves kortól az izomtömeg 3-8%-kal csökken tízévente  ötven éves korig, ötven év felett 10 %-kal tízévente, és hatvan-nyolcvan év között már 60%-ot is meghaladóan fogyatkozik izomtömegünk. Ekkor az izmok sorvadása felgyorsul, ami a fizikai erőnlét és az életminőség rohamos romlásához vezet, ugyanis a korosodáshoz köthetően az izomrostok száma és mérete csökken, azaz kialakul a szarkopénia. A betegség azonban odafigyeléssel és az alábbi tanácsokkal késleltethető. Lássuk hogyan!

gerinces_szarkopenia_1.jpg

 

6 komment

Címkék: megelőzés tanácsok szarkopénia izomerővesztés izomtömegvesztés5 érdekesség a kattintás-betegségről

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.09.17. 09:32

Ébredt már úgy, hogy zsibbadt, erőtlen volt a karja, fájt a keze, az ujjai nem akartak engedelmeskedni, amikor mozdítani próbálta azokat? Ezeknek a tüneteknek több oka is lehet, az egyik leggyakoribb közülük a ún. kattintás-betegség vagy más néven carpális alagút-szindróma. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat erről az egyre gyakoribb problémáról.

utikalauzanatomiaba-kattintasbetegseg-alagut-szindroma.jpg

6 komment

Címkék: zsibbadás kézfájdalom alagút-szindróma kattintás-betegségA 8 legfontosabb fizioterápiás módszer

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.09.10. 07:39

A fizioterápia olyan kezelési módszereket foglal magába, mint a gyógytorna, a gyógymasszázs vagy épp a hidroterápia. A fizioterápia nem tévesztendő össze a fizikoterápiával, amely az elektromos ingerárammal történő kezeléseket tartalmazza. A fizioterápia kiemelkedő szerepű egyes betegségek megelőzésében, sokan azonban csak akkor fordulnak felé, amikor már bekövetkezett a baj. Holott sok esetben egy konzultáció és néhány magánóra is elég volna a megelőzéshez.

gerinces-gyogytorna.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyógytorna gyógymasszázs fizioterápia hidroterápia fizikoterápia5 tipp a gerinckímélő iskolatáska kiválasztásához

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.09.03. 07:39

Kék legyen vagy piros, mesefigurás vagy szuperhősös? Fontos kérdések egy iskolás életében. A szülők feladta viszont az, hogy a kiválasztott darab ne csak szép, de egészséges is legyen, hogy a gyerekek vidáman indulhassanak neki az új tanévnek. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb szempontot, amit figyelembe kell venniük az iskolatáska vásárlásakor.

iskolataska-iskolakezdes-budai-egeszsegkozpont.JPG

Szólj hozzá!8 dolog, amiért érdemes rendszeresen gyalogolni

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.27. 07:49

Ismerős helyzet? Azt már beláttuk, hogy mozgásra szükség van, de valami mindig „közbejön”, ha edzőterembe indulnánk, az uszoda messze van, futni meg nem bírunk a fájós térdünkkel, netán a rengő túlsúllyal? Egy egyszerű megoldást ajánlunk, amellyel szemben nehéz kifogást találni: a séta, a gyaloglás szinte bárki számára tökéletes mozgásforma lehet! Nézzük, mi minden szól mellette!

gerinces-gyaloglas.jpg

28 komment

Címkék: sport edzés séta mozgás gyaloglás6 tipp a nyári edzéshez

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.20. 07:49

Akik ott tartanak, hogy természetessé, életformává vált számukra a rendszeres mozgás, azok ragaszkodnak napi rutinjukhoz még a tikkasztó nyári napokon is, amikor rosszulléttől, hőgutától félve sokan még az utcára sem szívesen mennek ki. Néhány egyszerű jó tanácsot gyűjtöttünk össze, mire kell vigyáznunk, hogy a szokott edzésünk kánikula idején is az egészségünkre váljék.

edzes-nyar.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés mozgás hőség kiszáradás túlhevülés