HTML

Lájkolj minket

8 dolog, amiért érdemes rendszeresen gyalogolni

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.27. 07:49

Ismerős helyzet? Azt már beláttuk, hogy mozgásra szükség van, de valami mindig „közbejön”, ha edzőterembe indulnánk, az uszoda messze van, futni meg nem bírunk a fájós térdünkkel, netán a rengő túlsúllyal? Egy egyszerű megoldást ajánlunk, amellyel szemben nehéz kifogást találni: a séta, a gyaloglás szinte bárki számára tökéletes mozgásforma lehet! Nézzük, mi minden szól mellette!

gerinces-gyaloglas.jpg

27 komment

Címkék: sport edzés séta mozgás gyaloglás6 tipp a nyári edzéshez

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.20. 07:49

Akik ott tartanak, hogy természetessé, életformává vált számukra a rendszeres mozgás, azok ragaszkodnak napi rutinjukhoz még a tikkasztó nyári napokon is, amikor rosszulléttől, hőgutától félve sokan még az utcára sem szívesen mennek ki. Néhány egyszerű jó tanácsot gyűjtöttünk össze, mire kell vigyáznunk, hogy a szokott edzésünk kánikula idején is az egészségünkre váljék.

edzes-nyar.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés mozgás hőség kiszáradás túlhevülés10 érdekesség a szurkolás testi-lelki hatásáról

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.13. 07:39

Az Olimpia ideje alatt bizony olyan emberben is életre kel a drukker, akit korábban egyáltalán nem érdekelt a vívás, az úszás, a műugrás, a sportlövészet vagy bármely egyéb sportág. Gombóc lesz a torkunkban a himnusz felhangzásakor, és, ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ott lehetünk a megmérettetés helyszínén, bizony egészen különösen is tudunk viselkedni. Mi történik ilyenkor a testünkben és a lelkünkben? És milyen hatással van mindez a versenyezőkre?

gerinces_szurkolas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport olimpia szurkolás biztatás drukkolás7 tipp az életmódváltáshoz

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.06. 07:31

Elméletben nagyon egyszerű egészségesen és harmonikusan élni. Amikor azonban a megvalósításra kerül a sor, az első néhány próbálkozás után többnyire szép lassan kialusznak a lobogó tervek, és csak nagyon keveseknek sikerül valóban életmódot váltaniuk. Összegyűjtöttük az új szokások kialakulásának aranyszabályait, amelyekkel könnyebben eljuthatunk a célig: egy kiegyensúlyozottabb életig.

gerinces-eletmodbetegsegek-gyogyitasa.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: életmód szokások életmódváltás életmódváltoztatás egészséges-életmód egészséges szokásokEdzés a vízen - Az aquabase előnyei

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.07.30. 07:54

Az aquabase az idei év legnagyobb újdonsága a sportok között, amelynek alapfeltétele, ahogy a neve is mutatja, a víz. Az edzés célja mégis az, hogy megússzuk szárazon a gyakorlatokat.

gerinces_aquabase.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés mozgás prevenció edzésforma mozgásforma aquafitness aquabase5 bevált stresszkezelési módszer

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.07.23. 07:55

A stressz az élet része, és olykor kifejezetten az előnyünkre válik. Megkülönböztetünk ugyanis negatív és pozitív stresszt.  A pozitív stressznek a köznyelvben azt nevezzük, ami motivál minket, plusz energiákat mozgósít bennünk, például egy határidős feladat befejezésekor. Azonban a nem kontrollált vagy a tartós stressz megbosszulja magát, hatása pedig egy bizonyos idő elteltével váratlan fájdalomként, vagy egyéb tünetként jelentkezhet testünkön. Összegyűjtöttük a stressz egészségügyi hatásait, amelyekre 5 bevált stresszkezelési technikát is javaslunk.

gerinces_blog_stressz.jpgKép forrása: LOVIS Report

Szólj hozzá!

Címkék: stressz stresszoldás stresszkezelés negatív stressz stressz fizikai hatásai stressz lelki hatásai pozitív stresszA felnőtt színezők 5 pozitív hatása

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.07.16. 07:35

Nem is olyan régen a kifestőkönyvek még csak a gyermekek szórakoztatásra szolgáltak. Napjainkban azonban már a felnőttek körében is óriási divatnak örvendenek. Trükkös üzleti fogás vagy a színezés valóban jó hatással van lelkünkre? Megvizsgáltuk, hogyan hat a színezés a szervezetünkre és összegyűjtöttük 5 pozitív egészségügyi és mentális hatását.

gerinces_felnott_szinezo_2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: színezés színező felnőtt színező felnőtt színezés színezés pozitív hatása színezés egészségügyi hatása6 bevált módszer a nyakfájás enyhítésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.07.09. 07:43

Nyak- és vállfájdalmat okozhat a rossz fekhely, a helytelen testtartás, a hirtelen csavaró mozdulat vagy a túl sok stressz. A legújabb kutatások azt mondják, hogy a megelőzésben a nyakat és a vállat erősítő gyakorlatok ugyanolyan fontosak, mint a nyújtás. Összegyűjtöttük a 6 legjobb módszert, amelyek segítenek enyhíteni a fájdalmat.

gerincesblog_6_bevalt_modszer_a_nyakfajas_csokkentesere.jpg

3 komment

Címkék: mozgás nyakfájás vállfájdalom nyakfájdalom vállfájás12 aranyszabály a hátfájás elkerülésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.07.02. 07:37

Sokat lehet hallani és olvasni arról, hogy az embert érő gerincbetegségek zömében annak köszönhetőek, hogy két lábra emelkedtünk. Ez természetesen igaz, de nem teljes mértékben fedi a valóságot, hiszen kellően rég álltunk két lábra ahhoz, hogy szervezetünk alkalmazkodjon ehhez a testhelyzethez. A probléma sokkal inkább abban rejlik, hogy testünket, gerincünket az életünk során nem megfelelően használjuk, túlterheljük. 12 pontban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a gerincvédelemről, vagyis az ergonómiáról.

helyes-helytelen_tesstartas.png

3 komment

Címkék: ergonómia gerinc gerincvédelem hátfájás testtartás helyes testtartás helytelen testtartás6 szokás, ami hátfájáshoz vezet

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.06.25. 07:49

A krónikus gerincfájdalom gyakran egészen hétköznapi, rutinmozdulatok miatt alakul ki. A legtöbb ember észre sem veszi, hogy melyek ezek, hiszen látszólag ártalmatlan tevékenységekről, helyzetekről van szó. Összegyűjtöttünk 6 hétköznapi szokást, ami hátfájáshoz vezet és 6 tippet, amelyek segítenek a fájdalom megelőzésében, leküzdésében.

gerinces_hatfajas_8_gyakori_ok_1.jpg

 

1 komment

Címkék: tippek tanácsok cipekedés hátfájás nyakfájás rossz testtartás magas sarkú cipő derákfájás helytelen táplálkozás helytelen fekvés helytelen ülés