HTML

Lájkolj minket

Hogyan enyhítsük a derékfájdalmat várandósság idején?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.02.18. 10:53

Várandósság alatt a nők 50-80 %-a szenved derékfájástól. Szerencsére több olyan hatásos módszer is létezik, amelynek köszönhetően hatékonyan megelőzhetjük, illetve enyhíthetjük a fájdalmat anélkül, hogy gyógyszerhez nyúlnánk.

gerinces-varandossag-derekfajdalom.jpg

1 komment

Címkék: terhesség trükkök tippek tanácsok derékfájás derékfájdalomMilyen lábtorna gyakorlatokat végezzünk?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.02.13. 12:24

A lábboltozatok épségének megtartása kiemeltekedően fontos a láb felnőttkori fájdalmas betegségeinek megelőzése érdekében. Erre már gyermekkortól kezdve érdemes törekedni, és rendszeresen végezni lábtorna gyakorlatokat ülő- illetve álló helyzetben. Megmutatjuk, milyen mozdulatokat és hogyan végezzen!

ogk-labtorna-video.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyógytorna lábfájás lábboltozat lábtorna lábfájdalom gyógytorna videó lábtorna videó lábtorna gyakorlatokStressz vs. derékfájás

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.02.04. 07:45

A nyelvünkben rengeteg olyan kifejezés van, amely metaforikus értelemben a gerincet és a hátat veszi alapul egy lelki probléma ábrázolására. Ilyenek például, amikor azt mondjuk, hogy túl sokat vállal valaki, a háta közepére sem kívánja a másikat, terhet cipel a vállán. Meglepő lehet elsőre, de a mindennapi stressz valóban hozzájárulhat testi megbetegedésünkhöz, az izomtónus fokozódása által a gerinceredetű hátfájás, nyaki-és derékfájás kialakulásához.

gerinces_stressz_vs_derekfajdalom_bagdi_petra_blog.jpg

1 komment

Címkék: stressz fájdalom pszichológia gerinc hátfájás derékfájás10 pontban az Achillesz-ín gyulladásáról

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.01.30. 13:43

Akhilleuszt az antik időkben édesanyja a sarkánál fogva lógatta bele a sérthetetlenséget biztosító Sztüx vizébe, ezért testének ez az egyetlen pontja maradt sebezhető. Azóta is elterjedt nézet, hogy az Achillesz-ínuk a leggyengébb részünk. Összegyűjtöttük mi mindent érdemes tudni az Achilles-ín gyulladásáról, hogy a problémát idejében felismerhessük és kezelhessük.

gerincesblog-achilles-in-gyulladas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tippek tanácsok íngyulladás Achilles-ín Achilles-íngyulladásHatásos a gyógyvíz a mozgásszervi panaszok esetén?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.01.21. 09:11

A hideg idő beköszöntével sokan szeretnek megmártózni a termálfürdők meleg vizében. Ráadásul nemcsak a lelkünknek tesz jót, hanem gyógyhatása tudományosan is igazolt. Cikkünkből megtudhatja, hogy mely mozgásszervi betegségek rehabilitációjában van fontos szerepe a gyógyvizeknek.

ogk-hidroterapia.jpg

1 komment

Címkék: tanácsok termálvíz mozgásszervi problémák gyógyvíz mozgásszervi betegségek7 trükk az esésveszély csökkentésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.01.16. 10:39

A szállingózó hópelyhek, a frissen esett hó nyugalma szívmelengető látvány. Az idősebb korosztályt azonban félelemmel tölti el a téli időjárás. A havazás, az ónos eső, a lefagyott, jeges járdák és utak, a nedves padló pedig mindannyiunk számára potenciális veszélyforrást jelentenek, a megfelelő óvintézkedésekkel azonban nagyobb eséllyel védhetjük meg magunkat a súlyos következményektől.

gerinces_7_dolog_amitol_kevesbe_lesz_veszelyes_az_eses_blog.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tippek csontritkulás tanácsok esés gerinc csonttörés elcsúszás d-vitamin7 tipp a téli sportbalestek megelőzésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.01.07. 09:23

Télen számos olyan sportot űzhetünk, amely akkora örömet okoz, hogy még a hideg időjárás ellenére is szívesen mozdulunk ki értük az otthon melegéből. A téli sportok az szabad levegőn való mozgás előnye mellett azonban komoly veszélyeket is tartogatnak. Összegyűjtöttük tippjeinket, hogy balesetek nélkül ússza meg a téli sportolást.

gerinces-teli-sport.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tippek megelőzés tanácsok sportsérülés téli-sportokLegolvasottabb blogposztjaink

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.12.29. 09:07

Reméljük, hogy a Gerinces blog bejegyzései az idén is sokaknak szolgáltak hasznos tippekkel és tanácsokkal a gerincfájdalom megelőzésére. Összegyűjtöttük, a 2016-os év legnépszerűbb bejegyzéseit, hogy az ünnepi időszakban újraolvashassák őket és a leginkább bevált praktikákat megoszthassák az Önökkel ünneplő családtagokkal is.

gerinces-blog.png

Szólj hozzá!

Címkék: legnépszerűbb blogposzt legolvasottabbKerülje el a karácsonyi hátfájást!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.12.24. 08:36

Karácsonykor számtalan olyan helyzettel találkozunk, amely megterheli gerincünket és ily módon kínzó hát vagy derékfájdalmakhoz vezethet. Gondoljunk csak a görnyedt testhelyzetben végzett ajándékcsomagolásra, a hajlongással és nyújtózkodással járó fenyőfadíszítésre vagy épp a családi látogatás során használt bőröndök emelgetésére. Eláruljuk, hogy emelje helyesen a tárgyakat, hogy hátfájás nélkül úszhassa meg az ünnepeket!

karacsony-hatfajas-nelkul_1.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony tanácsok emelés hátfájás derékfájás helyes-emelés6 tipp az eleséses balesetek megelőzésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.12.17. 09:56

Az elesés igen veszélyes sérüléseket okozhat, különösen idős korban. A megelőzés látszólag lehetetlennek tűnik, hiszen az esetek többségében egy pillanat műve a baj. Azonban kis odafigyeléssel biztonságos környezetet alakíthatunk ki magunk körül. Eláruljuk, hogyan!

gerinces-betegeses.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: baleset tippek tanácsok elesés elcsúszás