HTML

Lájkolj minket

9 tipp az izomtömeg-vesztés megelőzésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.09.24. 09:29

Bizonyára kevesen tudják, hogy harminc éves kortól az izomtömeg 3-8%-kal csökken tízévente  ötven éves korig, ötven év felett 10 %-kal tízévente, és hatvan-nyolcvan év között már 60%-ot is meghaladóan fogyatkozik izomtömegünk. Ekkor az izmok sorvadása felgyorsul, ami a fizikai erőnlét és az életminőség rohamos romlásához vezet, ugyanis a korosodáshoz köthetően az izomrostok száma és mérete csökken, azaz kialakul a szarkopénia. A betegség azonban odafigyeléssel és az alábbi tanácsokkal késleltethető. Lássuk hogyan!

gerinces_szarkopenia_1.jpg

 

3 komment

Címkék: megelőzés tanácsok szarkopénia izomerővesztés izomtömegvesztés5 érdekesség a kattintás-betegségről

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.09.17. 09:32

Ébredt már úgy, hogy zsibbadt, erőtlen volt a karja, fájt a keze, az ujjai nem akartak engedelmeskedni, amikor mozdítani próbálta azokat? Ezeknek a tüneteknek több oka is lehet, az egyik leggyakoribb közülük a ún. kattintás-betegség vagy más néven carpális alagút-szindróma. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat erről az egyre gyakoribb problémáról.

utikalauzanatomiaba-kattintasbetegseg-alagut-szindroma.jpg

6 komment

Címkék: zsibbadás kézfájdalom alagút-szindróma kattintás-betegségA 8 legfontosabb fizioterápiás módszer

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.09.10. 07:39

A fizioterápia olyan kezelési módszereket foglal magába, mint a gyógytorna, a gyógymasszázs vagy épp a hidroterápia. A fizioterápia nem tévesztendő össze a fizikoterápiával, amely az elektromos ingerárammal történő kezeléseket tartalmazza. A fizioterápia kiemelkedő szerepű egyes betegségek megelőzésében, sokan azonban csak akkor fordulnak felé, amikor már bekövetkezett a baj. Holott sok esetben egy konzultáció és néhány magánóra is elég volna a megelőzéshez.

gerinces-gyogytorna.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyógytorna gyógymasszázs fizioterápia hidroterápia fizikoterápia5 tipp a gerinckímélő iskolatáska kiválasztásához

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.09.03. 07:39

Kék legyen vagy piros, mesefigurás vagy szuperhősös? Fontos kérdések egy iskolás életében. A szülők feladta viszont az, hogy a kiválasztott darab ne csak szép, de egészséges is legyen, hogy a gyerekek vidáman indulhassanak neki az új tanévnek. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb szempontot, amit figyelembe kell venniük az iskolatáska vásárlásakor.

iskolataska-iskolakezdes-budai-egeszsegkozpont.JPG

Szólj hozzá!8 dolog, amiért érdemes rendszeresen gyalogolni

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.27. 07:49

Ismerős helyzet? Azt már beláttuk, hogy mozgásra szükség van, de valami mindig „közbejön”, ha edzőterembe indulnánk, az uszoda messze van, futni meg nem bírunk a fájós térdünkkel, netán a rengő túlsúllyal? Egy egyszerű megoldást ajánlunk, amellyel szemben nehéz kifogást találni: a séta, a gyaloglás szinte bárki számára tökéletes mozgásforma lehet! Nézzük, mi minden szól mellette!

gerinces-gyaloglas.jpg

28 komment

Címkék: sport edzés séta mozgás gyaloglás6 tipp a nyári edzéshez

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.20. 07:49

Akik ott tartanak, hogy természetessé, életformává vált számukra a rendszeres mozgás, azok ragaszkodnak napi rutinjukhoz még a tikkasztó nyári napokon is, amikor rosszulléttől, hőgutától félve sokan még az utcára sem szívesen mennek ki. Néhány egyszerű jó tanácsot gyűjtöttünk össze, mire kell vigyáznunk, hogy a szokott edzésünk kánikula idején is az egészségünkre váljék.

edzes-nyar.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés mozgás hőség kiszáradás túlhevülés10 érdekesség a szurkolás testi-lelki hatásáról

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.13. 07:39

Az Olimpia ideje alatt bizony olyan emberben is életre kel a drukker, akit korábban egyáltalán nem érdekelt a vívás, az úszás, a műugrás, a sportlövészet vagy bármely egyéb sportág. Gombóc lesz a torkunkban a himnusz felhangzásakor, és, ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ott lehetünk a megmérettetés helyszínén, bizony egészen különösen is tudunk viselkedni. Mi történik ilyenkor a testünkben és a lelkünkben? És milyen hatással van mindez a versenyezőkre?

gerinces_szurkolas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport olimpia szurkolás biztatás drukkolás7 tipp az életmódváltáshoz

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.08.06. 07:31

Elméletben nagyon egyszerű egészségesen és harmonikusan élni. Amikor azonban a megvalósításra kerül a sor, az első néhány próbálkozás után többnyire szép lassan kialusznak a lobogó tervek, és csak nagyon keveseknek sikerül valóban életmódot váltaniuk. Összegyűjtöttük az új szokások kialakulásának aranyszabályait, amelyekkel könnyebben eljuthatunk a célig: egy kiegyensúlyozottabb életig.

gerinces-eletmodbetegsegek-gyogyitasa.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: életmód szokások életmódváltás életmódváltoztatás egészséges-életmód egészséges szokásokEdzés a vízen - Az aquabase előnyei

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.07.30. 07:54

Az aquabase az idei év legnagyobb újdonsága a sportok között, amelynek alapfeltétele, ahogy a neve is mutatja, a víz. Az edzés célja mégis az, hogy megússzuk szárazon a gyakorlatokat.

gerinces_aquabase.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés mozgás prevenció edzésforma mozgásforma aquafitness aquabase5 bevált stresszkezelési módszer

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.07.23. 07:55

A stressz az élet része, és olykor kifejezetten az előnyünkre válik. Megkülönböztetünk ugyanis negatív és pozitív stresszt.  A pozitív stressznek a köznyelvben azt nevezzük, ami motivál minket, plusz energiákat mozgósít bennünk, például egy határidős feladat befejezésekor. Azonban a nem kontrollált vagy a tartós stressz megbosszulja magát, hatása pedig egy bizonyos idő elteltével váratlan fájdalomként, vagy egyéb tünetként jelentkezhet testünkön. Összegyűjtöttük a stressz egészségügyi hatásait, amelyekre 5 bevált stresszkezelési technikát is javaslunk.

gerinces_blog_stressz.jpgKép forrása: LOVIS Report

Szólj hozzá!

Címkék: stressz stresszoldás stresszkezelés negatív stressz stressz fizikai hatásai stressz lelki hatásai pozitív stressz