HTML

Lájkolj minket

Így okoz lábfájást a túlzottan magas sarkú cipő

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.09.18. 09:34

A szépségért szenvedni kell, tartja a régi mondás. A női láb tagadhatatlanul magas sarkú cipőben a legformásabb, a túlzottan magas sarkú lábbelik rendszeres viselése azonban káros hatással van a lábfejre, a lábra és közvetett módon gerincünkre is. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem a lapos talpú cipők a legegészségesebbek, hanem a 2-5 centiméter nagyságú sarokkal rendelkezők.

gerincesblog-terpeszlab-labfajas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: magassarkú cipő ortopédia súlyfelesleg lábfájás lábfájdalom talpfájdalom terpeszláb harántboltozat süllyedés talpfájás5 hatékony fizioterápiás módszer

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.09.11. 09:06

A fizioterápia olyan kezelési módszereket foglal magába, mint a gyógytorna, a gyógymasszázs vagy épp a hidroterápia. Nem tévesztendő össze a fizikoterápiával, amely az elektromos ingerárammal történő kezeléseket tartalmazza. A fizioterápia kiemelkedő szerepű egyes betegségek megelőzésében, sokan azonban csak akkor fordulnak felé, amikor már bekövetkezett a baj. Holott sok esetben egy konzultáció és néhány magánóra is elég volna a megelőzéshez.

gerinces_7_tipp_arra_hogyan_gyozzuk_le_gyogyszerek_nelkul_peldaul_a_hatfajast_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyógytorna gyógyfürdő mozgásterápia gyógymasszázs elektroterápia fizioterápia hidroterápia manuálterápiaNövelni akarja állóképességét? Lépcsőzzön!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.09.02. 09:53

Sokan távolról elkerülik az eléjük tornyosuló lépcsősorokat és bőszen nyomogatják a lift hívógombját, akkor is, ha csak pár emeletnyi távolságot kellene megtenniük. Pedig a lépcsőzésnek számos jótékony egészségügyi hatása van: amellett, hogy növeli az állóképességünket és erőnlétünket, akár a csontritkulás és a cukorbetegség kockázatát is csökkenthetjük a segítségével. Úgyhogy csak bátran, lépcsőre fel!

gerinces-lepcsozes.jpg

 

14 komment

Címkék: egészség tippek mozgás tanácsok gyaloglás lépcsőzés liftezésHogy ne nyomorítsa meg gyermeke gerincét az iskolatáska?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.08.26. 09:43

Hihetetlen, de nemsokára vége a nyárnak, újra kezdődik az iskola. Van, akinek a gyermeke éppen most megy majd először iskolába, mások már gyakorlott tanévkezdő szülők. Tanévkezdéskor mindig előtérbe kerül a gyerekek gerincének az egészsége: milyen legyen az iskolatáska, hogy az a gerincnek legjobb legyen. Körbejárjuk a kérdést, hogy jó vagy rossz dolog a táskacipelés?

iskolataska-iskolakezdes-budai-egeszsegkozpont.JPG

2 komment

Címkék: útmutató tippek tanácsok iskolatáska gerincvédelem iskolakezdés iskolatáska súlya táskacipelésEzért kell komolyan venni a gyerekkori gerincferdülést!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.08.19. 09:35

A gyerekkori gerincferdülést nem szabad elhanyagolni, ha fennáll a probléma, akkor azt kezelni kell, különben felnőtt korra porckopásos betegségekhez vezethet. A gyerekkori gerincferdülés kezelése többrétű: első körben folyamatosan és lelkiismeretesen végzett gyógytorna ajánlott, előrehaladott esetben fűzőviselés lehet szükséges, illetve akár a műtét is szóba jöhet. Mindemellett rendkívül fontos, hogy a gerincferdüléstől szenvedő gyermeket elfogadó, támogató környezet vegye körül, a szülő és a kortársak is segítőkészen viszonyuljanak hozzá.

gerincesblog-gyerekkori-gerincferdules.jpg

1 komment

Címkék: gyógytorna megelőzés kezelés tanácsok gerincferdülés gerincbetegség skoliózis fűzőviselésSkoliózis – mit is jelent ez az ijesztő szó?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.08.12. 09:12

Az elsőre meglehetősen ijesztően hangzó "skoliózis" kifejezés a gerincferdülés orvosi megnevezése. Ennek hátterében állhat az izmok helytelen működése, vagy okozhatja az is, ha az egyik lábunk rövidebb, mint a másik. De vajon betegség-e ez?

gerinces-gerincferdules.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tippek tanácsok gerinc gerincferdülés derékfájás lumbágó derékfájdalom gyerekkori gerincferdülés felnőttkori gerincferdülésTanácsok a hőségben való edzéshez

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.08.05. 09:14

Nem vagyunk vasból, a testünk akkor is érzékenyen reagál a külső körülményekre, ha rendszeres edzéssel biztosítjuk a jó erőnlétet. Ugyanaz az edzésprogram extrém hőség idején sokkal több energiát igényel, hamarabb vezet kimerüléshez, mint hűvösebb időben. Ha az edzés légkondicionált edzőteremben zajlik, akkor sem várhatunk el magunktól egyéni csúcsokat döntögető teljesítményt. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni a kánikulában való edzésnél.

sport_serules.jpg

Szólj hozzá!Kíváncsi, mitől fáj az úszók válla?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.07.29. 08:58

A vállízület az emberi test egyik legnagyobb mozgásterjedelemmel rendelkező ízülete. Az úszás tökéletes kivitelezéséhez azonban még a normálisnál is lazább vállízületre van szükség. Az úszás során ugyanis az előrehaladáshoz szükséges erő 90%-át a felső végtag biztosítja.

gerincesblog-uszas-vallfajdalom.jpg

3 komment

Címkék: sport úszás sportolás váll sportsérülés vállfájdalom vállsérülés vállfájás úszóváll helyes úszó technika vállízületMelyik generáció figyel legjobban az egészségére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.07.15. 07:42

Megfordult már a fejében a kérdés, hogy vajon melyik generáció tagjai élnek a legegészségesebben? Milyen étkezési elvekkel és sportolási szokásokkal rendelkeznek a baby-boomerek, az X, Y és a Z generációs tagjai? Mennyire figyelnek oda a munkahelyi egészségükre? Elindítottuk kutatásunkat, amely megmutatja, melyik korosztály tagjai fordítják a legtöbb figyelmet az egészségük megőrzésére.

Szólj hozzá!

Címkék: sport egészség életmód munkahelyHogyan csillapítsuk a derékfájást utazás alatt?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.07.10. 09:12

Sokan tapasztaltuk már, hogy egy zötykölődéssel teli autós vagy buszos utazás során hirtelen erős fájdalom hasít a derekunkba. De ugyanez a jelenség akár egy hosszantartó repülőút során is felléphet. Összegyűjtöttük tanácsainkat, mit tegyünk, hogy  a derékfájás ne tegye tönkre az utazásra, nyaralásra, kikapcsolódásra szánt időnket.

gerinces_hatfajas-tenyek-tevhitek.jpg

3 komment

Címkék: utazás nyaralás tippek tanácsok derékfájás fájdalomcsillapítás derékfájdalom útipatika