HTML

Lájkolj minket

Fáj a nyaka? Tornáztassa! 2. rész

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.02.27. 05:40

Egyre többen szenvedünk nyakfájdalomtól, aminek az egyik leggyakoribb oka, hogy folyamatosan a telefonunkat nézegetjük, és ezért a nyakunk állandósult, rossz tartásban helyezkedik el. Ez hosszú távon a nyaki gerinc deformitásához, degeneratív folyamatok kialakulásához, koncentráció csökkenéshez és gyakori fejfájáshoz vezethet. Szerencsére azonban egyszerű gyakorlatok rendszeres végzésével megelőzhetjük a komolyabb problémák kialakulását. Mutatjuk, milyen mozdulatokat végezzen!

gerinces-nyaktorna.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: torna nyak nyakfájás tornagyakorlatok nyakfájdalomFáj a nyaka? Tornáztassa! 1. rész

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.02.20. 07:06

A kínzó nyakfájdalom hátterében gyakran húzódik meg nyaki porckorongsérv. A diagnózist meghallva azonban nem kell megijednünk, hiszen célzott gyógytorna segítségével a kezdeti tünetek hatékonyan kezelhetőek. Eláruljuk, milyen gyakorlatokat végezzen a nyakfájás enyhítésére!

gerinces-nyaktorna.jpg

1 komment

Címkék: nyak nyakfájás nyakfájdalom nyakfájás enyhítéseNyújtson, hogy megelőzze a derékfájást!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.02.13. 05:11

A deréktáji fájdalmak kortól és nemtől függetlenül a népesség nagy részét érintik. A világon több millió ember szenved mozgásszervi megbetegedésből fakadó súlyos, hosszú ideig tartó fájdalomtól. A munkából való kiesés és betegszabadság hátterében sokszor szerepel az ágyéki gerincfájdalom, mint a leggyakoribb aktivitást korlátozó kórkép egyike.

gerinces_hatfajas-tenyek-tevhitek.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nyújtás derék derákfájás derékfájás megelőzéseErősítsen, hogy megelőzze a derékfájást!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.02.06. 06:43

Szeretné megelőzni a derékfájást? Végezzen erősítő gyakorlatokat, melyekkel növelheti a gerincet stabilizáló izmok erejét és állóképességét, ezáltal fokozhatja a gerinc terhelhetőségét!

080-ogk-2016_09_27_10-45-47.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: derék derékbántalmak derákfájás derékfájdalom megelőzése5+1 érv a saját testsúlyos edzés mellett

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.01.30. 05:28

Az utóbbi évek/évtized egyik leginkább felkapott mozgásformája, edzési iránya a saját testsúlyos gyakorlatok voltak, avagy ahogy sokak fejében él: a funkcionális edzés.

gerinces-sajat-testsulyos-edzes.jpg

16 komment

Címkék: sport edzés mozgás plank funkcionális mozgásMi az a kyphosis?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.01.23. 06:01

Az egészséges gerinc élettani görbületei a rugalmas erőátvitelt szolgálják. Ezek közül a hátrafelé domborodó görbületek neve az orvosi szakirodalomban: kyphosis. A gerinc élettani görbületei fokozódhatnak ill. csökkenhetnek, ha az egyén testtartása helytelen vagy ha a csigolyákon bizonyos csontos elváltozások alakulnak ki.

gerinces-kyphosis.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mozgás gerinc testtartás kyphosis ScheuermannMiért olyan népszerű a Crossfit?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.01.16. 07:03

A Crossfit a 2000-es évek elején robbant be és a nemzetközi fitnesz irányzatok egyik legnagyobb horderejű trendje volt. Népszerűsége pedig még ma is jelentős, évről évre egyre több embert vonz be, ma már több helyen található kifejezetten erre specializálodott Crossfit terem is.

gerinces-crossfit-01.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport egészség crossfit kettlebell ropeworkout trx7 tipp a téli sportbalestek megelőzésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.01.09. 06:32

Télen számos olyan sportot űzhetünk, amely akkora örömet okoz, hogy még a hideg időjárás ellenére is szívesen mozdulunk ki értük az otthon melegéből. A téli sportok az szabad levegőn való mozgás előnye mellett azonban komoly veszélyeket is tartogatnak. Összegyűjtöttük tippjeinket, hogy balesetek nélkül ússza meg a téli sportolást.

gerinces-teli-sport.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport baleset tél hideg téli sportok sportbalesetKerülje el a karácsonyi hátfájást!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2019.12.19. 05:41

Karácsonykor számtalan olyan helyzettel találkozunk, amely megterheli gerincünket és ily módon kínzó hát vagy derékfájdalmakhoz vezethet. Gondoljunk csak a görnyedt testhelyzetben végzett ajándékcsomagolásra, a hajlongással és nyújtózkodással járó fenyőfadíszítésre vagy épp a családi látogatás során használt bőröndök emelgetésére. Eláruljuk, hogy emelje helyesen a tárgyakat, hogy hátfájás nélkül úszhassa meg az ünnepeket!

karacsony-hatfajas-nelkul_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony hát hátfájás hátfájdalom hátfájás okaMi az a drug holiday?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2019.12.12. 07:28

A biszfoszfonáttal történő oszteoporotikus kezelés átmeneti felfüggesztését jelenti a drug holiday. Rengeteg érv és ellenérv van az átmeneti gyógyszerszünet mellett és ellen. Cikkünkben ezt a témakört járjuk körbe!

mi_az_a_drug_holiday-0.jpg

1 komment

Címkék: biszfoszfonátok osztoporózis állkapocs csont elhalás drug holiday