HTML

Lájkolj minket

Hogyan közlekedjünk a síkos, jeges járdán?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.12.05. 11:05

Minél idősebb valaki, annál súlyosabb következményekkel járhat egy elcsúszás, elesés, hiszen az életkor emelkedésével gyengülnek, könnyebben törnek és nehezebben regenerálódnak a csontok. Hogyan kerülhetők el a gyakori téli gyalogos balesetek?

slippery-151881_1280.png

6 komment

Címkék: síkos jeges elővigyázatosság elcsúszás gyalogos balesetek téli balesetekNordic walking és porckopás

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.11.28. 10:36

Mozogni szeretne, de fáj a térde, csípője, porckopás gyötri? Önnek sem kell – nem is szabad! – lemondania a mozgásszerveket erősítő, a keringést és az anyagcserét serkentő, a szervezet egészére jótékonyan ható mozgásról. Ismerkedjen meg az ízületeket kímélő mozgásformával, a nordic walkinggal!

nordic-walking-1814784_1280.jpg

4 komment

Címkék: bot mozgás térd porc nordic walking csípő artrózis mozgásszervi probléma ízületek porckopás ízületi panaszok porckopás megelőzése porckárosodásFájhat-e a növekedés?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.11.21. 11:41

Aki szülő, talán maga is tapasztalta, hogy gyermeke esténként lábfej-, térd-, vagy combfájdalmakra panaszkodik. Ez a titokzatos növekedési fájdalom, aminek okairól még ma is vitatkoznak az orvosok. De melyik fájdalom növekedési, és mikor jelez valami nagyobb bajt a szervezet? Mit tehetünk, ha a gyerekünk gyakori végtagfájdalomról panaszkodik?

40948.jpgDesigned by rawpixel.com / Freepik

4 komment

Címkék: fájdalom térd gyerekkor lábszár lábfej serdülőkor lábfájás végtagok csonthártya növekdésA hintázás jótékony hatásai

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.11.14. 14:10

Az újszülött hamarabb megnyugszik, ha karban vagy bölcsőben ringatják, a kisgyerekek legkedvesebb játéka a hinta, de még a felnőttek is imádnak hintaszékben vagy függőágyban ejtőzni. A hinta a legrégibb, legegyszerűbb és a legnépszerűbb játékok egyike, de kevesen gondolnak arra, hogy egyben az egyik leghatékonyabb fejlesztő eszköz is.

brother-sister-on-swings_4460x4460.jpg

2 komment

Címkék: újszülött hinta egyensúly hintázás anyaméh mozgáskoordináció ringatás Ayres koraszülöttek TSMT hintáztatás mozgásfejlesztőAz egerezés ártalmas hatásai

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.11.07. 10:41

Ismerős helyzet? A monitorra koncentrál, miközben a jobb keze a számítógép egerére simul, a könyöke alátámasztás nélkül már a levegőben lóg: ez a számítógépet gyakran használók legjellemzőbb testtartása. Milyen következményekkel járhat, ha rendszeresen órákat tölt ebben a helyzetben?

mouse-696580_1280.jpg

3 komment

Címkék: egér számítógép irodai munka számítógépes munka RSI egerezés kéztőalagút-szindróma ismétlődő terhelések okozta sérülések egérhasználatKennedy: gerincbetegsége vezetett a halálához?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.10.31. 07:21

John F. Kennedy Amerika büszkesége volt, jóképű és fiatalsága ellenére a haditengerészet hőse, népszerű és nagyreményű elnök. Még rajongóinak többsége sem tudta róla, hogy sármos mosolya mennyi szenvedést rejtett, és hogy testi bajai nagy valószínűséggel szerepet játszottak az ellene elkövetett merénylet sikerében is. Pillantsunk be az egyik legnépszerűbb, tragikus véget ért amerikai elnök kórtörténetébe!

gerinces-president-john-f-kennedy.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gerinc gerincbetegség J.F. Kennedy Kennedy gerincbetegsége8+4 tipp a kórházi elesés megelőzésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.10.24. 13:34

A különböző műtétek után sajnos nem ritkák a betegelesési balesetek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy páciensként és hozzátartozóként is kiemelt figyelmet fordítsunk a biztonságra és a prevencióra. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 12 olyan tanácsot, melyekkel megelőzhetőek a kórházi elesések!

elderly-1461424_1280.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság kórházi elesés betegelesés13 tipp az időskori, otthoni elesés megelőzésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.10.17. 10:53

A statisztikák* szerint világviszonylatban a 65 év felettiek körében a legtöbb baleset elesésből származik, s a 65 év felettiek közül minden 3., a 70 év felettiek közül pedig minden 2. ember évente egyszer elesik.

adult-elder-elderly-432722.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: időskori elesés otthoni elesés időskori elesésMiért rángatózunk elalvás előtt?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.10.10. 12:22

Stresszes világunkban sokaknak az elalvás sem megy könnyen: gyakran előfordul például, hogy ahelyett, hogy simán átadhatnánk magunkat a pihentető alvásnak, a testünk váratlan összerándulással gorombán visszaránt az ébrenlétbe. Miért történhet ez, és mit tehetünk ellene?

alone-bed-bedroom-271897.jpg

9 komment

Címkék: alvás idegrendszer elalvás reflex lefekvés végtagmozgás összerándulás elalvási myoclonus hypnick rándulásMi az az ostorcsapás sérülés?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2018.10.04. 09:53

Traumás nyaki gerinc szindróma – ostorcsapás sérülés következményei. Az utak túlzsúfoltsága miatt a közúti balesetek száma ugrásszerűen emelkedik, s ezzel együtt nő a traumás nyaki gerincszindróma előfordulásának a gyakorisága is. Bár ostorcsapás sérülés létrejöhet más esetben is – pl. a fejet érő kontaktsportoknál, esés, vagy a fejet ért nehéz tárgy általi ütés következtében – de a leggyakoribb okai a koccanásos közúti balesetek.

cars-city-drive-191842.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ostorcsapás sérülés krónikus ostorcsapás sérülés szindróma traumás nyaki gerinc szindróma