HTML

Lájkolj minket

Romeo 1.1

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2014.04.30. 08:25

Az újonnan kifejlesztett gerincfúziós rendszer egy eddig kiaknázatlan fúziós lehetőségre teremt biztos megoldást. Ez az új lehetőség az interspinosus fúzió, ami egy hátsó, axiális fúziót jelent. Ebben az esetben a fúzió a két csigolya hátsó tövisnyúlványai között jön létre.

gerinces_romeo_blog.jpg

A rendszer központi része a speciális műanyagból (PEEK) álló távtartó, ez kerül a két tövisnyúlvány közé. Ezen a távtartón van egy, a csigolyákat összekötő ablak vagy csatorna, amibe a csontot, vagy a csontpótlót rakva létrejön a csontos híd a fúzió során.

A Romeo 1.1 rendszer másik két eleme a távtartó két oldalához fixált szárnyszerű lemez, ami karmaival rögzül a tövisnyúlványok oldalához, így hídszerűen összekötve hozza létre a két csigolya stabilizációját. A maximális idomulást az adott anatómiai helyzethez az a technikai fejlesztést biztosítja, hogy a lemezek mozgása és fixálása mindhárom síkban 15 fokig kivihető.

A stabilizáció utolsó pontja az egyszerű és gyors blokkolás. A rendszer az adott beállított helyzetben egy mozdulattal kompresszió alá kerül (összepréselődik), és rögzíti az adott helyzetben az implantátumot.

Ez a hátsó fúziós rendszer elülső intervertebrális fúziós rendszerekkel kiegészítve a teljes, 360°-os fúziót is megvalósíthatja.

 

A cikk ismertetője az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársa.

A kép és az eredeti írás a www.spaineart.com weboldalon található.

 

1 komment

Címkék: műtét

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinces.blog.hu/api/trackback/id/tr926099375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2014.05.01. 12:01:58

Grandiózus. Kár, hogy lövésem sincs, mire is jó valójában. Egy szakmai fórumon/blogon biztos több hozzászólás lenne, mint itt.
Ha leírná valaki magyarul, mire is jó ez a nagyszerű szerkezet, miben fejti ki jótékony hatását. gondolom, a sérült gerincvelőt nem helyettesíti semmi... Szóval: egy kis világosság kéne, hogy örüljünk a dolognak. :)


süti beállítások módosítása