HTML

Lájkolj minket

Ne gyújts rá! Világnap

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2014.11.20. 13:18

Minden év novemberének harmadik csütörtökén a „Ne gyújts rá” Világnappal hívjuk föl a figyelmet a dohányzás és a passzív dohányzás veszélyeire.

Az Amerikai Egyesült Államokban 1971 – ben indították a mozgalmat. Ekkor Massachusetts állam kormányzója arra kérte a polgárokat, hogy egy napra hagyják abba a dohányzást és a cigarettára kiadott pénzt adják nemesebb célokra.

Gerinces_ne gyújts rá_blog.jpg

Azóta minden állam csatlakozott a mozgalomhoz és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére ezt a napot – november harmadik csütörtökét - füstmentes nappá nyilvánították nemzetközi szinten is.

Ha időben abbahagyják a dohányzást - és nem csak egy napra, hanem egy életre – akkor jó esélyük van arra, hogy a szenvedélybetegség okozta károsodások visszafordíthatóak lesznek.

Segítségül ajánljuk:

  • Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központ által indított ingyenesen hívható telefonos szolgáltatás (06-80-44-20-44)
  • Allen Carr: Végre nem dohányzom! Az egyszerű módszer, amellyel le lehet szokni a dohányzásról – című könyvet.

 

Kapcsolódó írásaink (vagyis soroljuk az okokat, miért ne gyújtson - legalább ma - rá):

A cikk szerzője az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársa.

Szólj hozzá!

Címkék: dohányzás leszokás derékbántalmak

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinces.blog.hu/api/trackback/id/tr16918451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása