HTML

Lájkolj minket

7 meggyőző érv, hogy még ma táncra perdüljünk

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2016.04.30. 07:52

A zenére való önfeledt mozgás a legtöbb ember számára örömet okoz. A tánc azonban nemcsak kellemes szabadidős tevékenység, hanem testi-lelki egészségünkre is pozitív hatást gyakorol. Lássuk, miért is olyan jó táncolni!

gerinces_7_meggyozo_erv_a_tancra.jpg

7 meggyőző érv, hogy még ma táncra perdüljünk

Javítja a testtartást

A különböző klasszikus táncok rajongói pontosan tudják, hogy görbén nem lehet táncolni. Ha táncolás közben odafigyelünk arra, hogy mindig egyenesen tartsuk magunkat, akkor nemcsak látványos lesz a mozgásunk, hanem a testtartásunk is javul. Ezzel pedig sokat tehetünk a gerincünk védelméért.

Rugalmasabbá tesz

Táncolás során a testünk különböző részein lévő izomcsoportokat is átmozgatjuk, a lábunktól a derekunkon át egészen a hátunkig. Ez segít testünk rugalmasságának megőrzésében, sőt rendszeres táncedzések esetén a rugalmasság és a hajlékonyság növelésében is.

Erősíti a szívet és a tüdőt

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a táncolás hatására megemelkedik a pulzusunk, felgyorsul a keringésünk és szaporábbá válik a légzésünk is. A táncolás során hatékonyabban dolgozik a szívünk, az érrendszerünk és a tüdőnk.

Segít megelőzni a csontritkulást

A tánc segít abban, hogy a kálcium minél jobban beépüljön a csontjainkba, ezáltal pedig hozzájárul a mészhiány, a csontritkulás megelőzéséhez. Azzal, hogy táncra perdülünk, csontjaink egészségének megőrzéséért is sokat tehetünk.

Jókedvre derít

A tánc hatására sokkal jobb lesz a kedvünk, hiszen a szervezetünkben a mozgás hatására több boldogsághormon termelődik, ezzel párhuzamosan pedig csökken a stresszhormon szintje. A tánc az egyik leggyakoribb örömforrás, már az egészen kicsi gyerekek is boldogan ugrálnak a zene ritmusára, és felnőttként is szívesen táncolunk partnerünkkel például egy-egy esküvő alkalmával.

Növeli a szellemi teljesítőképességet

A tánc, a többi mozgásformához hasonlóan, jelentős mértékben fokozza agyunk vérellátását, aminek következtében aktuális szellemi teljesítőképességünk is megnőhet. Ez akkor is jól jön, amikor szeretnénk pontosan megjegyezni a bonyolultabb tánclépéseket.

Fejleszti a társas kapcsolatokat

Társastánc közben jó eséllyel a kapcsolati készségeink is fejlődnek. A rendszeresen táncoló emberek sikeresen hangolódnak rá partnerükre, és annak legapróbb jelzéseiből is pontosan értenek. Ez a képesség pedig az élet bármely másik területén: a munkában vagy épp a gyereknevelés során is hasznos lehet.

Az írás az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársainak közreműködésével készült.

2 komment

Címkék: sport egészség tánc életmód csontritkulás mozgás testedzés testmozgás egészséges életmód testtartás táncolás

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinces.blog.hu/api/trackback/id/tr758672706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árva Gabriella · http://travelbug.blog.hu/ 2016.05.01. 17:28:56

Egy hete kezdtük el a férjemmel a Texas two-step-et tanulni és valami megváltozott az életünkben :)
Alapvetően mindketten "kétballáb"nak érezzük magunkat és most kiderült, hogy nem.
Öröm a köbön :) Tényleg!

kvadrillio 2016.05.08. 18:13:38

A TÁNC CSODÁS ÖRÖMÖKET OKOZ !
MINDEN SEJTET ÁTJÁR A HATÁSA...:)


süti beállítások módosítása