HTML

Lájkolj minket

Túl nagy mellek?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2019.04.26. 09:58

A túl nagy mellek is okozhatnak komoly hát-, derék-, és nyakfájdalmakat, súlyosabb esetben akár gerincferdülést is. Ha a gyógytorna, a hátizmok megerősítése nem hoz javulást, akkor indokolt esetben megoldást jelenthet a mellkisebbítés. De mikor érdemes egy ilyen műtétre vállalkozni, és mivel jár a beavatkozás? 

14361.jpg

Simona Halep román teniszező, aki jelenleg a világranglista első helyén áll, volt az egyik első ismert nő, aki nyilvánosan beszélt mellkisebbítő műtétjéről. Halepnek azért kellett nagyon fiatalon, már 17 éves korában megoperáltatnia magát, mert túl nagy mellei zavarták a játékban, és komoly hátfájdalmakat okoztak neki. Bár a világon nők milliói fekszenek kés alá, mert nagyobb melleket szeretnének, sokan vannak olyanok is, akik Halephez hasonlóan túl nagy melleik miatt szenvednek. 

A túl nagy mellek komolyan terhelik a gerincet

Hogy mi számít túl nagynak, az a nő magasságától, testalkatától függ. Egy alacsonyabb, vékonyabb nő esetében már a D vagy akár a C kosárméret is okozhat problémákat. A leggyakoribb panasz a hátfájás, de jellemző a derék, a váll és a nyak fájdalma is. A mellek mellkasra nehezedő súlya csak közvetve felelős a panaszokért, inkább a nagy mellek miatti tartáshiba, a görnyedés okozza a fájdalmakat. A rossz tartást, az emiatt kialakuló esetleges gerincferdülést, és azt, hogy a vállak nincsenek egyforma magasságban, hosszú távon mindenképpen kezelni kell.

7531.jpg

A gyógytornától a plasztikai műtétig

Persze a mellkisebbítő műtét csak a legvégső eset. Először érdemes megpróbálkozni a hátizmok megerősítésével. A súlyzós edzés, a gyógytorna, a jóga, a Pilates és az úszás mind segíthetnek, de mindenképpen érdemes a sportolás elkezdése előtt szakemberrel konzultálni. Mivel ebben az esetben a hát mélyizmait kell megerősíteni, a leghasznosabb mégis talán a speciálisan összeállított gerinctorna lehet. A nagy mellek miatt bármilyen sportot választunk is, a megfelelő sportmelltartó viselése kötelező.

Előfordulnak azonban olyan extrém esetek, amikor nem elég a hátizmok megerősítésére szolgáló torna. Ha a hát-, nyak- és derékfájás tartós és erős, ha az a veszély fenyeget, hogy a túl nagy mellek gerincdeformálódást okozhatnak, megoldást jelenthet a mellkisebbítő műtét.

A cikk az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársainak közreműködésével készült.

7 komment

Címkék: gyógytorna plasztikai műtét gerinc hátfájás nyakfájás mellbőség testtartás mellkisebbítés hátizom derékfájdalom derákfájás

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinces.blog.hu/api/trackback/id/tr9214786172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexAston 2019.04.27. 15:25:18

Nincs olyan, hogy túl nagy mell :)

Nbl 2019.04.27. 18:12:05

További hatása, sokaknál korai magömlést okoz!

Tangooo 2019.04.27. 21:57:45

Napjában pár órára besegítek tartani. Cím a szerkesztőségben.
(Bocs!)

Farting driver 2019.04.28. 03:18:08

Kedves előttem szólók: 4 hímsoviniszta barom vagytok. Én meg az ötödik :-)

Jakab.gipsz 2019.04.28. 09:51:53

Ez van, lássuk be, minden valamire való férfi cici bolond.

Mentségünkre szólva azon is törtük a fejünket, hogy a "cickó" minél tovább szép és egészséges maradjon, ez persze már szakmai tudást követelt meg,

Hölgyeim csak a végső esetben legyen a sebész kése,megoldás ha már minden más lehetőség kimerült. és ami a legfontosabb kerüljétek el a sarlatánokat.

Pyrandus 2019.07.15. 11:40:33

@Nbl:
Ismerem a jelenséget, amit nem ritkán a hatalmas mellek okoznak. Nincs védelem!


süti beállítások módosítása