HTML

Lájkolj minket

Így ébressze fel izmait! (Videó)

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2017.04.08. 07:29

Szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy reggelente elgémberedett tagokkal ébredünk és már az ágyból való felkelés is komoly kihívásokat jelent. Ilyenkor érdemes a napot egy reggel is elvégezhető nyújtó-lazító gyakorlatsorral kezdeni. Mutatjuk, milyen mozdulatokat végezzen, hogy alaposan átmozgassa izmait és megelőzze a gerincproblémák kialakulását vagy megújulását!

gerincesblog-reggeli-nyujto-lazito-torna.jpg

A zsúfolt mindennapokban nehezen szakítunk időt a mozgásra. A szemléletváltás azonban csupán elhatározás kérdése, az odafigyelés pedig hosszú távon mindenképp megtérül. Mutatjuk, hogy milyen a gyógytornászunk által javasolt fekve végzett nyújtó-lazító torna!

A fekve végezhető gyakorlatoknál fontos, hogy lehetőleg polifóm szivacson vagy közepesen kemény és gödörmentes ágyon végezzük azokat - lehetőleg tényleg naponta!

Ha már sikerült annyira felébreszteni izmainkat, hogy könnyedén ki tudunk ugrani az ágyból, az állva végezhető nyújtó-lazító gyakorlatokat segíthetnek "egyenesbe hozni" a napunkat. Ehhez a következő gyakorlatsor elvégzését javasoljuk:

 Aki a fekvő, lazító-nyújtó gyakorlatokat is végzi, az csinálhatja egyik nap a fekvő, másik nap az álló gyakorlatsort, a leglelkesebbek pedig beiktathatják a hétköznapjaikba mindkettőt.

Próbála ki és írja meg tapasztalatait!

Az írás az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársainak közreműködésével készült.

Szólj hozzá!

Címkék: videó gyógytorna reggeli torna tornagyakorlatok gyógytorna videó nyújtó-lazító torna

A bejegyzés trackback címe:

https://gerinces.blog.hu/api/trackback/id/tr7512408323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása