HTML

Lájkolj minket

Bevált módszerek a fájdalmas focisérülések megelőzésére

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.07.22. 12:22

A labdarúgás a 21. század egyik legnépszerűbb csapatsportága, amire most a foci Eb ideje alatt és a Copa America döntő miatt fokozott figyelem irányult. Utóbbin komoly aggodalmat váltott ki Lionel Messi bokasérülése, akinek a mérkőzés során a jobb oldali bokaszalagjai sérültek meg. Köztudott, hogy a labdarúgás a sportsérülések szempontjából az egyik legnagyobb rizikófaktorral bíró sportolási forma. Fogadja meg ortopéd sebész szakorvosaink tanácsait a megelőzhető (nem balesetből fakadó) sportsérülések kockázatának minél hatékonyabb csökkentése érdekében!

Szólj hozzá!

Címkék: műtét sportsérülés bokasérülés térdsérülés keresztszalag leggyakoribb sportsérülések leggyakoribb focisérülések focisérülés sportsérülés megelőzése focisérülés megelőzése keresztszalagszakadás



Ne gondolja, hogy csak baleset okozhat csonttörést!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.07.11. 06:56

Az úgynevezett fáradásos törés (vagy stressztörés) tartós túlterhelésnél, hosszabb idő alatt is kialakulhat. Van vajon olyan dolog, ami már előre jelzi a bajt?

Szólj hozzá!

Címkék: csontritkulás csont csonttörés d-vitamin stressztörés



Mit kell tudni a csípőprotézis műtétekről és a revíziós protetikai műtétekről?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.07.02. 09:37

A csípőprotézis beültetése ma már rutinműtétnek számít, csak Magyarországon évente 18-20.000 ilyen típusú műtétet végeznek az ortopéd sebészek. A beavatkozás során korszerű protéziseket és műtéti technikákat alkalmaznak az ortopéd szakorvosok. A műtéten átesetteket többnyire már a beavatkozást követő napon talpra állítják, majd a kijelölt gyógytorna gyakorlatok pár héten-hónapon keresztül történő rendszeres, pontos elvégzését követően teljesen gyógyultnak tekinthetőek és csípőfájdalomtól mentesen élhetnek.

Szólj hozzá!

Címkék: műtét csípőprotézis csípőficam csípőfájdalom csípőprotézis műtét csípőfájdalom enyhítése csípőprobléma csípőízületi kopás coxartrózis csípőprotézis megelőző csípőprotézis diagnosztikája csípőprotézis cseréje revíziós protetika



Tanácsok, amelyeket betartva elkerülhető a csípőprotézis (és megnyugtató tények arra az esetre, ha mégsem)

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.06.28. 06:55

Ortopéd szakorvosok adnak tanácsot arra, hogyan késleltethetjük vagy kerülhetjük el a csípőprotézis beültetését. Elárulják azt is, miért nem szabad halogatni a csípőrotézis műtét akkor, ha a nem műtéti megoldások már hatástalanok.

Szólj hozzá!

Címkék: csípőprotézis csípőficam csípőfájdalom csípőprotézis műtét csípőfájdalom enyhítése csípőprotézis megelőzése csípőprotézis elkerülése csípőprobléma csípőízületi kopás coxartrózis



Tudta? Hátfájdalmakat is okozhat a cukorbetegség!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.06.19. 07:09

A baj nem jár egyedül – mondhatják azok a diabéteszesek, akiknek az állapotát visszatérő hátfájdalmak, gerincbántalmak súlyosbítják. Sajnos, gerincgyógyász szakorvosok igazolták az összefüggést: a cukorbetegek gyakrabban szenvednek gerincproblémáktól is.

Szólj hozzá!

Címkék: cukorbetegség hátfájás diabétesz gerincfájdalom hátfájdalom cukorbetegség szövődményei gerinccsatorna-szűkület diabétesz szövődményei porckorong-degeneráció



Meglepő dolog is okozhat ízületi bántalmakat

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.06.12. 07:43

Magyarországon több tízezer ember életét keseríti meg a kínzó ízületi fájdalom, ami jelentős életminőség romláshoz is vezethet. Meglepő okok is állhatnak a jelenség hátterében, például az örökletes hemokromatózis, amire akkor érdemes gyanakodnunk, ha az ízületi fájdalom kizárólag az első két ujjízületben jelentkezik.

Szólj hozzá!

Címkék: csontritkulás ízületi gyulladás arthritis porckopás osteoporosis ízületi fájdalom hemokromatózis ízületi bántalom vas felhalmozódás



Mire jó a medical fitness?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.06.05. 08:14

A medical-, vagyis az orvosi fitness jó szolgálatot tehet azoknak, akik valamilyen betegség utáni rehabilitációra szorulnak, sőt, az egészségeseknek is megelőzésképpen, hogy elősegítse, erősítse a szervezetük, a mozgásszerveik funkcionális működését.

Szólj hozzá!

Címkék: rehabilitáció életmódprogram mozgásprogram medical fitness orvosi fitness



Manuálterápia segítségével csökkenthető a mozgásszerveket érintő fájdalom

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.05.31. 06:04

A manuálterápia a mozgásszerveket érintő visszafordítható működési problémák kezelésével, a lágyrészek rugalmasságának és az ízületek mozgáspályájának helyreállításával foglalkozik. Segítségével növelhető a mozgástartomány, valamint csökkenthető a mozgásszerveket érintő fájdalom és a mozgásbeszűkülés. Lássuk, milyen esetekben segíthet a manuálterápia és mely helyzetekben ellenjavalt az alkalmazása!

1 komment

Címkék: gyógytorna fizioterápia manuálterápia manuálterápa



Alváspozíciók, amelyek segítenek vagy épp rontanak a hátfájáson

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.05.23. 15:15

Valljuk be, mindannyiunkkal előfordult már olyan, hogy reggel elgémberedett nyakkal, sajgó derékkal vagy éppen fájó háttal ébredtünk fel. A nem megfelelő alváspozíció könnyen vezethet akár az egész napunkat megkeserítő gerincfájdalomhoz. Ennek megelőzése, elkerülése érdekében lássuk, hogy melyek a gerincünket leginkább kímélő illetve terhelő alváspozíciók!

Szólj hozzá!

Címkék: alvási pozíció hátfájás derékfájás nyakfájás hátfájdalom derékfájdalom nyakfájdalom magzatpóz oldalt fekvés hason fekvés helyes fekvés alvópóz gerinckímélő alvás háton fekvés



Jelek, hogy túlterhelted az edzés során a tested

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2024.05.16. 05:56

Bármilyen hasznos, egészséges is az edzés, ezt is túlzásba lehet vinni – a szervezet ilyenkor jelzi, hogy regenerálódási időre van szüksége.

Szólj hozzá!

Címkék: túlterhelés sportsérülés izomsérülés OTS



süti beállítások módosítása