HTML

Lájkolj minket

4 kezdő jógapóz a gerincferdüléssel élőknek

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.07.30. 07:10

4 olyan egyszerű jógagyakorlatot mutatunk be, melyek otthon is bármikor elvégezhetők. Mivel minden mozgásformánál fontos az óvatosság és a fokozatosság, ezért mielőtt belekezdene a gyakorlatokba, kérje ki orvosa, gyógytornásza véleményét.

Szólj hozzá!

Címkék: torna jóga gerincferdülésHogyan üljünk az autóban, hogy ne fájjon a hátunk?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.07.23. 06:46

Hosszabb utakra eddig is sokan választották az autót, de a koronavírus-járvány miatt rövidtávon is egyre többen választják az utazás ezen formáját. A legtöbb idei nyaralás úticélját is nagyrészt autóval közelíthetjük meg, nem beszélve azokról, akiknek munkavégzésük elengedhetetlen eszköze a gépjármű. Minél gyakrabban és minél több ideig tartózkodunk a kocsiban, annál nagyobb az esélye, hogy megfájdul a derekunk, a hátunk és a nyakunk.

gerinces-autoban-01.jpg

5 komment

Címkék: autó fájdalom ülés vezetés tornagyakorlatok helyes testtartásMunka után irány sportolni!

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.07.16. 07:52

Általánosságban elmondható, hogy minden embernek – gyereknek és felnőttnek egyaránt – javasolt a rendszeres sportolás, de az ülőmunkát végzőknek különösen nagy szükségük van a mozgásra, hiszen többnyire egész nap inaktívak. Persze az is fontos, hogy munka közben minél többször mozgassuk meg az elgémberedett tagjainkat, de munka után se hanyagoljuk el a testedzést. A rendszeres sport ugyanis nemcsak segít levezetni a feszültséget, hanem többek között javítja a szív oxigénellátását, ezáltal csökkenti az érelmeszesedés, az agyvérzés és az infarktus kockázatát is. Jó tudni, hogy az irodai dolgozóknak elsősorban a törzsizmok és a hátizmok erősítése lényeges.

gerinces-munka-utan-sport-01.jpg

2 komment

Címkék: munka sport életmód mozgás aktivitás3+1 tanács az egészséges gerincért

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.07.09. 06:36

Cikkünk több olyan kulcsfontosságú gerinckímélő tanácsot tartalmaz, amit mindenki bátran alkalmazhat a megelőzés és az esetleges fájdalom enyhítése érdekében.

gerinces-gerinc-no.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: alvás fájdalom masszázs prevenció matrac gerinc helyes ülés törzsizmokFájdalomcsillapítás akupunktúrával

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.07.02. 07:44

Az akupunktúra hagyományosan nem a nyugati orvoslás része, de világszerte egyre többen használják fájdalomcsillapításra, például hátfájás vagy nyaki fájdalom kezelésére.

gerinces-akupunktura1.jpg

3 komment

Címkék: fájdalom hát derék akkupunktúra fájdalomcsillapítósEzért kell a hasat és a hátat is erősíteni

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.06.25. 08:04

Az átlagember többnyire keveset foglalkozik a has- és hátizmai építésével. Ez sajnálatos, ugyanis ezen izmok az ún. core izmok, vagyis a törzs stabilizációs izmai közé tartoznak, és hajlamosak az életkorral gyengülni, hacsak nem edzik őket.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés hát has core izmokA futástól a nordic walkingig: kardiómozgások minden korosztálynak

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.05.29. 06:54

A jó idő beálltával egyre többen szánják rá magukat a futásra, kerékpározásra vagy valamilyen egyéb kardiómozgásra. De mit is értünk pontosan kardiózáson? Kinek melyik formája való, és mire kell figyelnünk, mielőtt belevágunk?

futastol_a_nordic_walkingig-01.jpg

1 komment

Címkék: úszás futás mozgás spinning gyaloglás kocogás nordic walking kardió kardiovaszkuláris edzésFájdalom és fájdalomcsillapítás mozgásszervi betegségek esetén

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.04.27. 05:15

A fájdalom erősségének megítélésben a betegeké a főszerep. Mindenki maga tudja a legjobban, hogy fájdalma mennyire erős és mennyire akadályozza mindennapi tevékenységeit.

fajdalomcsillapitas1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom kezelés gerinc fájdalomcsillapító derékfájásHirtelen fellépő derékfájdalom karantén idején

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.04.20. 07:04

Mit tegyünk abban az esetben, ha járásképtelenséget okozó deréktáji fájdalom lép fel és kétséges, hogy eljuthatunk-e azonnal orvoshoz?

gerinces-derekfajdalom-karanten-01.jpg

1 komment

Címkék: fájdalom fájdalomcsillapító derékfájdalom lábzsibbadás otthoni kezelésHogyan szabadulhatunk az „aggodalom-lánc” fogságából?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.04.06. 06:59

Valamennyien érzékeljük, hogy a körülöttünk levő világ hirtelen, gyorsan és sokat változott. E szomorú világjárvány kellős közepén az emberiség napjai globális bizonytalanságban, aggodalommal és szorongással telnek, bár a média mindent megtesz figyelmünk elterelésére – a szabadidős tevékenységek, a kultúra és sport, valamint a pszichológia lelkesítő eszközeinek ajánlásával. Természetes, hogy e bizonytalan időben küzdeni próbálunk a megoldandó problémákkal, de nem szabad, hogy az aggodalom, és szorongás átvegye felettünk az uralmat.

Szólj hozzá!

Címkék: szorongás bizonytalanság aggodalom koronavírus tevékenység lista