HTML

Lájkolj minket

Fájdalomcsillapítás akupunktúrával

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.07.02. 07:44

Az akupunktúra hagyományosan nem a nyugati orvoslás része, de világszerte egyre többen használják fájdalomcsillapításra, például hátfájás vagy nyaki fájdalom kezelésére.

gerinces-akupunktura1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom hát derék akkupunktúra fájdalomcsillapítósEzért kell a hasat és a hátat is erősíteni

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.06.25. 08:04

Az átlagember többnyire keveset foglalkozik a has- és hátizmai építésével. Ez sajnálatos, ugyanis ezen izmok az ún. core izmok, vagyis a törzs stabilizációs izmai közé tartoznak, és hajlamosak az életkorral gyengülni, hacsak nem edzik őket.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés hát has core izmokA futástól a nordic walkingig: kardiómozgások minden korosztálynak

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.05.29. 06:54

A jó idő beálltával egyre többen szánják rá magukat a futásra, kerékpározásra vagy valamilyen egyéb kardiómozgásra. De mit is értünk pontosan kardiózáson? Kinek melyik formája való, és mire kell figyelnünk, mielőtt belevágunk?

futastol_a_nordic_walkingig-01.jpg

1 komment

Címkék: úszás futás mozgás spinning gyaloglás kocogás nordic walking kardió kardiovaszkuláris edzésFájdalom és fájdalomcsillapítás mozgásszervi betegségek esetén

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.04.27. 05:15

A fájdalom erősségének megítélésben a betegeké a főszerep. Mindenki maga tudja a legjobban, hogy fájdalma mennyire erős és mennyire akadályozza mindennapi tevékenységeit.

fajdalomcsillapitas1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom kezelés gerinc fájdalomcsillapító derékfájásHirtelen fellépő derékfájdalom karantén idején

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.04.20. 07:04

Mit tegyünk abban az esetben, ha járásképtelenséget okozó deréktáji fájdalom lép fel és kétséges, hogy eljuthatunk-e azonnal orvoshoz?

gerinces-derekfajdalom-karanten-01.jpg

1 komment

Címkék: fájdalom fájdalomcsillapító derékfájdalom lábzsibbadás otthoni kezelésHogyan szabadulhatunk az „aggodalom-lánc” fogságából?

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.04.06. 06:59

Valamennyien érzékeljük, hogy a körülöttünk levő világ hirtelen, gyorsan és sokat változott. E szomorú világjárvány kellős közepén az emberiség napjai globális bizonytalanságban, aggodalommal és szorongással telnek, bár a média mindent megtesz figyelmünk elterelésére – a szabadidős tevékenységek, a kultúra és sport, valamint a pszichológia lelkesítő eszközeinek ajánlásával. Természetes, hogy e bizonytalan időben küzdeni próbálunk a megoldandó problémákkal, de nem szabad, hogy az aggodalom, és szorongás átvegye felettünk az uralmat.

Szólj hozzá!

Címkék: szorongás bizonytalanság aggodalom koronavírus tevékenység listaMegküzdés a gerincbántalommal pandémia idején

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.03.30. 15:59

Az elmúlt hetekben kialakult helyzet okán mindennapjainkban számos változás következett be. Gerincbántalommal küzdőként egy valami azonban minden bizonnyal megmaradt, világjárvány ide vagy oda: ez pedig a fájdalom élménye. A hosszan fennmaradó stressz, a szorongás és a hasonló negatív érzelmi reakciók az izomfeszültségen és az idegrendszer érzékenységén keresztül erősítik a megélt fájdalom erősségét. Ebben az időszakban fokozottan terhelhetnek bennünket az események – mind a hírek, mind a kimozdulás nehézségei. Ennek megfelelően, a megszokottnál erősebbek lehetnek az ezek kapcsán fellépő negatív érzelmi reakcióink. Láthatjuk, hogy miért kiemelten fontos, hogy tudatában legyünk ennek és próbáljuk meg befolyásolni állapotunkat azokkal az eszközökkel, melyek rendelkezésünkre állnak.

megkuzdes-a-gerincbantalommal-pandemia-idejen.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom járvány relaxáció immunrendszer légzéstechnikaKüzdelem a koronavírus (COVID-19) ellen D3-vitaminpótlással

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.03.24. 12:09

A D3-vitamin klinikai jelentőségéről számos betegség megelőzésében már több vonatkozásban írtunk honlapunkon. Jelen cikkünk aktualitását az adja, hogy világszerte koronavírus járvánnyal küzd az egészségügy, a világ legtöbb kormánya, tulajdonképpen az egész emberiség. Közismert az idősödő és idős populáció fokozott veszélyeztetettsége a járvány terjedése során, elsősorban a krónikus betegségek halmozott előfordulása, valamint a téli időszak végére legyengült immunrendszer miatt.

d3_vitamin.jpg

3 komment

Címkék: megelőzés immunerősítés idős korosztály koronavírus D3-vitaminTanácsok, ha otthon maradva sem akarjuk feladni a mozgást

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.03.19. 06:37

A koronavírus terjedésével egyre többen kényszerülnek arra, hogy lemondjanak megszokott tevékenységeikről, többek között a sportról. Ha igazán elővigyázatosak akarunk lenni, kerüljük az edzőtermeket, uszodákat, de ettől még nem kell feladni a mozgást. Összegyűjtöttünk pár tippet az otthoni mozgáshoz.

gerinces-otthoni-mozgas-01.jpg

2 komment

Címkék: sport jóga mozgás járvány otthoni edzésA bemelegítéstől a megfelelő cipőig: így csökkentheti a futósérülések esélyét

szerző: Gerinces Magazin létrehozva: 2020.03.12. 06:24

A rendszeres futás segít az egészségünk, a testsúlyunk, a jó közérzetünk megőrzésében. De csak akkor, ha körültekintően járunk el, és mindent megteszünk a sérülések elkerüléséért. Összegyűjtöttük, hogy mire kell figyelni ahhoz, hogy a mozgás valóban öröm, és ne új egészségügyi problémák forrása legyen.

gerinces-futas-futocipo-01.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: edzés sérülés izom futás izület futócipő futótechnika futósérülés